12alon
זוגיות זוגיות
  0 צפיות, 0 עצות ו-0 דירוגי עצות. 340882

זוג חילוני עם דתייה. איך מעבירים את שבת?

גיא בן 28 | כתב את השאלה ב-28/11/21 בשעה 12:17

היי,

אני בזוגיות כבר 3 שנים, שגם גרים לבד) עם מישהי דתייה ולאחרונה אני מתחיל לחשוב איך השבתות שלנו יראו. אני חילוני ולא משפחתי בכלל (אבל כן אוהב ודואג מאוד להורים) והיא הדתייה ומאוד מאוד מחוברת למשפחה שלה.
זה מתבטא בעיקר בשבתות. ז״א אני מבחינתי ללכת להורים לארוחת שישי, לשבת לאכול טיפה לדבר 2-3 שעות ולחזור הביתה, אין לי כוח יותר מדי לדיבורים, רוצה שקט. ואני בטוח שיש עוד מיליוני אנשים בעולם שמרגישים כמוני.
היא מבחינתה כל השבת לשבת ולדבר עם המשפחה שלה. בעיקר עם אמא שלה (אבא שלה חילוני ודי כמוני, אחרי הארוחה וקצת דיבורים רוצה שקט אז הולך לראות טלוויזיה בחדר). היא יכולה לשבר ולדבר עם אמא שלה 5-6 מבלי הפסקה. כמובן שהיא חייבת לישון אצל ההורים שלה גם עצם היותה דתייה וכשקמים אז שוב כמובן צריך ״לדבר״ עד ארוחת הצהריים. בארוחת צהריים - לדבר. אחרי הארוחה עד צאת שבת - לדבר. אני לא יכול עם זה כבר ולי זה קשה.

הבעיה היא שלי לא נעים כל הזמן ללכת לחדר ולהיות ב״שקט״ שלי, או להגיד להם/לה אני הולך הביתה (אנחנו גרים לבד) אחרי ארוחת שישי או שבת בצהריים/לצאת עם חברים אחרי ארוחת שישי וככה כביכול אני משאיר את הבת זוג שלי לבד או מרגיש שכביכול גם לא מדבר מספיק עם אמא שלה (זה מה שהבת זוג שלי חושבת).

קיצר אני מרגיש שאני ״חייב״ להישאר כמה שיותר זמן אצל ההורים שלה ולהמשיך ״לדבר״ למרות שהבת זוג שלי אומרת לי ״אני לא מכריחה אותך, אתה רוצה, לך הביתה״. אבל מצד שני לפעמים אנחנו נוסעים עם רכב אחד אל ההורים שלה כי היא חולת טיולים והרי חוץ מיום שישי בצהריים, מתי עוד אפשר ללכת…? אז אין לה כוח שנעבור בבית לקחת את הרכב השני אז נוסעים ברכב אחד.

אז אני מתחיל לחשוב, האם זאת השבת שאני רוצה? אני בנאדם מאוד עסוק בימי חול, אני בעל כמה עסקים ובזבוז זמן מבחינתי זה משאב שאי אפשר להחזיר. אבל כן מאמין שצריך לנוח קצת בסופשים ובכלל עכשיו כשאנחנו רואים את זה קרוב לנישואים, מאוד חשוב לבת זוג שלי שאני לא אעבוד בשבת (למרות שלא אשקר, אני לפעמים רוצה לעבוד קצת כי חלקם בארה״ב) כי היא דתייה… וזה הולך להיות כסף משותף. אז אני מכבד אותה ומנסה לא לעבוד בכלל בשבתות.

אז אולי אראה סדרה? לא רואה בכלל סדרות בימי חול (בזבוז זמן מבחינתי), רק סדרות משותפות איתה בערבים קצת. אבל לראות סדרה משותפת בלעדייה - לא ניתן. ולהתחיל סדרה חדשה…? לא יודע…

לראות סרטים? קצת קשה לי המחשבה של לראות סרטים כי זה ארוך. אבל אולי…

לשחק משחקים? יש לי אקסבוקס, כל החיים מאז שאני קטן יש לי, הייתי די מכור עד לפני 3-4 שנים. אבל בשנתיים האחרונות מאז שנהיה לי פן מחשבתי של יזמות, חופש כלכלי… לשחק בזה זה בזבוז זמן אחד גדול. חשבתי אולי להתחיל לחזור לשחק נטו בשבתות כי יש מספר קטן של משחקים חדשים שכן רוצה לשחק. אבל זה מצריך כל שבת לקחת את הקונסולה אל ההורים שלה, בחזור להחזיר, ולשחק בחדר שאנחנו ישנים בו. אבל אז לא תמיד אוכל כי היא רוצה לפעמים לקרוא פה, או בכללי להיות בחדר (נדחק אבל כן… היא מאוד ספרים והיא קוראת ספרים רק בשבתות). אז לחזור הביתה בשבת בצהריים כדי לשחק…?

עזבו בכלל של לעשות שבת לבד, זה קרה פעם אחת וגם אז בצהריים אבא סבתא שלה ‏באו לבקר אותנו בשבת.

וכשזה אצל אמא שלי, קצת פחות יש דיבורים, במיוחד ביום שבת כי אמא שלי לא דתייה והיא אוהבת להיות בשקט שלה בצהריים בחדר שלה (אחותי ובעלה גם איתנו הם גרים אצלה וגם הם אוהבים לנוח בחדר בשבת).
אז אולי זה קצת יותר סבבה ולפעמים חברים באים אלינו לקראת יציאת שבת (שגם להם לפעמים אין לי כוח חח)

מתעוררת עוד מחשבה: גידול ילדים.
לא מזמן ישבתי עם חברים, אחד מהם נשוי לחילונייה (הוא דתי) והשני לא נשוי אבל חברים כבר 6-7 שנים, שניהם חילוניים.
שאלתי את החבר הדתי מה אשתו עושה בשבת והוא אמר שהוא לא רוצה שתגע בטלפון ולא טלוויזיה לידו וכו ודיבר לאט לאט על להנחיל לילדים משהו אחד ושהיא אפשר שהילד יראה שהאבא בטלפון ואמא לא כבכל רוצים שהילד יבין שלא נוגעים בשבת בטלפון/טלוויזיה.

לבת זוג שלי אין בעיה שהילדים ילכו ‏ללמוד בבית ספר חילוני כי היא בעצמה למדה בבית ספר כזה (היא נהייתה דתייה לבד מגיל 11 ואמא שלה הצטרפה). אז מבחינת חינוך בית ספר אני סבבה, אבל איך עכשיו נגדל אותה בשבתות? אני לוקח אותם לטייל בשבתות והיא נשארת אצל אמא שלה? אני חייב להישאר בשבתות אצל אמא שלה והילדים כי כיכול אסור להראות לילדים שאבא מחלל…?

עולות לי הרבה שאלות ואני לא יודע מה לעשות. אשמח לדעת אם יש אנשים בקהל שחוו זוגיות כמוני ואיך הם מנהלים את החיים שלהם כרגע נשואים עם ילדים.

תודה על ההקשבה.

הזמן

דווח

נהל

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (8) מהטובות מהפחות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "זוגיות"

חדשות במדור
אקראיות במדור
עוד שאלות

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

שאלות חדשות ב AskPeople

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות