12alon
זוגיות זוגיות
  0 צפיות, 0 עצות ו-0 דירוגי עצות. 371645

אני גדלתי בבית ללא קשר לדת והיא על גבול הדתי וחושב על העתיד, אני מתעסק בשטויות?

גידי בן 27 | כתב את השאלה ב-18/08/23 בשעה 22:05

שלום לכולם, קודם כל אקדים ואומר שאולי לדעת חלק מכם אני הולך להתעסק בשטויות או בדברים לא רלוונטיים ויש זוגות עם בעיות " רציניות " או גדולות יותר אבל אשמח אם לא תזלזלו גם בבעיה הזאת ותוכלו לעזור.
בקצרה אני 27 ובת הזוג שלי 26, שנינו בשנה האחרונה של התארים שלנו ולפני החיים הגדולים.
אנחנו ביחד כבר 9 חודשים ומאוד אוהבים, מערכת היחסים מעולה, יש בינינו תקשורת מעולה ויחסי מין מעולים.
בסה"כ נשמע מעולה עד כה, רק שיש הבדל אחד גדול. אני גדלתי בבית אשכנזי ללא שום קשר לדת, אין קידוש בשישי ואין לצום בכיפור וכמעט ואין חגים בכלל, בית שבו די מדברים פתוח על הכול ועל בני זוג ומספרים דברים די בחופשיות. לעומת בת הזוג שגדלה בבית שהוא על גבול הדתי ובו שומרים שבת ועושים חגים ועושים קידוש ושומרים כשרות, היא לא תדבר עם משפחתה על היחסים בנינו והמשפחה מאוד סגורה ופרימיטיבית מבחינת הדברים האופיינים כמו שבת הזוג תישן איתי ולא לדבר על לגור ביחד לפני חתונה.
עכשיו למה אני מספר את כל זה ? כי עלו דיבורים על העתיד, על לגור ביחד, על ילדים בעתיד ואני מנסה להבין האם הקשר הזה נידון לכישלון לדעת הכלל.
אני מבחינתי יכול לזרום על לשמור כשרות בבית כי זה חשוב לבת זוגתי והיא חשובה לי, אבל אני לא מוכן שהילדים שלי יחיו חיים ובו יכפו עליהם אורח חיים דתי מסורתי שימנע מהם דברים בחיים, לא רואה סיבה לצום כיפור ולא רואה סיבה לחיות לפי החוקים המגבילים של הדת. אני מאוד מתלבט כרגע על האם אנחנו יכולים להסתדר, מצד אחד מרגיש לי שכן אבל מצד שני אולי אני בוחר להתעלם מהפיל בחדר ?
האם אתם חושבים שזוג כמונו יכול להסתדר ולחיות ביחד ? האם הגיוני שאני לא שומר שום דבר ואוכל חזיר ולא אכפת לי מדת בכלל, מאמין שזה שטויות בלי להעליב אבל בת הזוג לא דתייה אבל מאוד מאמינה הדוקה בדת ובאלוהים .
אני מתעסק בשטויות ? אהבה אמיתית תנצח ? אין סיכוי לזוג כזה ? מה אתם חושבים ?

האם אנחנו יכולים לחיות ביחד ולגדל משפחה ?

כן

לא

רק אם בן הזוג יתגמש ויעשה וויתורים

רק אם בת הזוג תסכים גם לעשות וויתורים

הזמן

דווח

נהל

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (9) מהטובות מהפחות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "זוגיות"

חדשות במדור
אקראיות במדור
עוד שאלות

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

שאלות חדשות ב AskPeople

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות