119alon
לימודים וסטודנטים לימודים וסטודנטים
  0 צפיות, 0 עצות ו-0 דירוגי עצות. 174039

התלבטות בנוגע ללימודים גבוהים

misu בן 20 | כתב את השאלה ב-17/06/17 בשעה 17:56

אנםי אשמח לכל בעל נסיון שיוכל לייעץ ואני מאמין שהתשובות ישמשו אנשים רבים

כמה שאלות ,
1. האם ניתן ומומלץ לעסוק בתחום הייטק (תוכנה) ללא צורך בתואר אקדמאי
לימוד עצמי , קורסים במכללות שונות ,והאם אפשר לצבור ניסיון ולהגיע לרמת הידע שנרכשת בתואר ?

*תואר אקדמאי-
2. מה ההבדל בין ללימודים במסלול דו - חוגי ל דו - ראשי , האם דו-ראשי זה מקרה פרטי של דו-חוגי שבו לומדים שני תחומים בלי לתת יחס מועדף לאף אחד מהם?

3. האם לאחר תואר ראשון דו-ראשי (לדוגמה פיסקה ומדעי המחשב) ניתן להמשיך לתואר שני בכל אחד מהתחומים (כלומר לבחור תואר שני בפיסיקה / מדעי המחשב)?

4. האוניברסיטה הפתוחה?
היתרונות כפי שאני רואה אותם - פחות נסיעות , למידה עצמאית בדרך שלך וחסרונות - בניית סילבוס באופן עצמאי ללא מסלול מובנה.
א. האם כדאי ללמוד אוניברסיטה הפתוחה מבחינת רמה לימודים ויחס מעולם התעסוקה, והאם ניתן ללמוד תואר
חד-חוגי / משולב בפרק זמן זהה לזה שהיה באוניברסיטה רגילה (פיזיקה- מדעי המחשב במשך שלוש שנים)?
ב. האם ניתן לבצע אפיק מעבר לאחר שנה מהאוניברסיטה הפתוחה לתואר משולב / כפול באוניברסיטה אחרת?

5 אם מתחילים תואר חד חוגי באוניברסיטה כל שהיא ומפגינים הצטיינות ניתן להמשיך למסלול לתואר משולב / כפול (שאליו לא היו נתונים טובים מלפני זה)?

6. האם כדאי להשקיע זמן מאמץ להתקבל לאוניברסיטה שנחשבת ברמה גבוהה יותר כמו הטכניון והאם מומלץ ניתן לעבור לאחר שנה של של לימודים באחרת?
ועכשיו המקרה הפרטי שלי-
אני מתעניין מאז התיכון בפיזיקה וחשבתי להתחיל מסלול לימודים לתואר ראשון בפסיקה ,
לפני כמה זמן התחלתי לחשוב על ה"פרקטיות בטווח הקצר" של התואר, כפי שהסקתי כמעט מכל מקור מידע שנתקלתי בו על מנת לעסוק בתחום באופן משמעותי יש להיכנס למסלול לימודים ארוך באופן יחסי על לתואר שני / דוקטורט.
לפני זמן לא רחוק חשבתי על תואר מדעי המחשב שנחשב ללימודים יותר "פרקטים בזמן הקצר" לפחות לעת הנוכחית.

והשיקולים שלי כרגע הם כאלה-
קודם כל, מבחינת עניין אני אדם סקרן מטבעי ומוצא עניין כמעט בכל תחום ידע אפשרי אבל מההיכרות שלי עם עצמי אני מתחבר יותר לתחומים תאורטים ומאתגרים.
אני יכול להתחיל לימודי פיזיקה / פיזיקה-מתמטיקה בכל מוסדות הלימוד בארץ.
אני יכול להתחיל לימודי מדעי המחשב / מדעי המחשב ופיזיקה (דו-ראשי/חוגי) באוניברסיטת בר אילן ובאוניברסיטה הפתוחה .

במידה ואתחיל במסלול לתואר פיזיקה (באחד מהאוניברסיטאות) ואפגין הצטיינות , ניתן יהיה להמשיך במסלול של תואר כפול / משולב שלא היה ניתן לפני.

אני מתגורר באזור השפלה (קריית גת) - נסיעות לבר אילן לכל כיוון אורכות כשעה וחצי , ולבן גוריון חצי שעה.

האם זה פרקטי ללמוד במסגרת של נסיעות יומיות בלי להתגורר במעונות, כמו כן יש את האוניברסיטה הפתוחה שבה אני לא חייב לנסוע כל יום אלא במידה ואבחר ללמוד לרוב עצמאית - עוד מסלול שקרץ לי ולא ציינתי למעלה שקיים בפתוחה הוא מדעי המחשב וקוגניציה (מה אומרים עליו?)

האם מומלץ ללכת לתואר המשולב מדעי המחשב ופיזיקה והאם הוא יאפשר לי להמשיך בשני הכיוונים כלומר לעסוק בתחום התוכנה והמיחשוב וגם במידה ואבחר להמשיך ללימוד פיסקה / מדעי המחשב בתואר שני, או שעדיף להתמקד באחד מהשניים מדעי המחשב / פיזיקה.

כמו כן במידה ואתחיל את המסלול פיסקה / מדעי המחשב בבר אילן האם ניתן וכדאי לעבור לאוניברסיטה אחרת כמו הטכניון או בן גוריון (משיקולים של נוחות ורמת לימודים)...

בקיצור הרבה שאלות ותהיות (-:

תודה מראש לכל עזרה שהיא (-:

מסלול כדאי

פיזיקה (באחד ממוסדות הלימוד בן גוריון / טכניון)

פיזיקה ומדעי המחשב דו-ראשי

מדעי המחשב

פיזיקה ומדעי המחשב/מדעי המחשב וקוגניציה (האוניברסיטה הפתוחה)

הזמן

דווח

נהל

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (2) מהטובות מהפחות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "לימודים וסטודנטים"

חדשות במדור
אקראיות במדור
עוד שאלות

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

שאלות חדשות ב AskPeople

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות