99alon
מה שעובר עליי מה שעובר עליי
  0 צפיות, 0 עצות ו-0 דירוגי עצות. 212116

לא יודע איך להתמודד עם פוסט טראומה... מה יכול לעזור לי?

אור בן 21 | כתב את השאלה ב-10/04/18 בשעה 09:12

היי לכולם, השתחררתי לפני חצי שנה בערך משירות קרבי במשמר הגבול..
מש חצי שנה אחרי שהתגייסתי ושובצתי לפלוגה שלי, חוויתי פיגוע דקירה שלמזלי תודה לאל נגמר בחיסול שני המחבלים.. יש לציין שלא אני חיסלתי אותם.
לאחר הפיגוע התחילו אצלי חלומות וסיוטים על המקרה, בקושי הצלחתי להירדם, לא היה לי תאבון והרגשתי שאני לבד ושאף אחד לא מבין אותי.
בנוסף יש לי שינויים קשים במצבי רוח.. מתעצבן בשניות, מתעצב בשניות, שמח בשניות....
דיברתי עם הקב"ן והוא לא כל כך עזר לי, אפשר להגיד שחוץ מלדבר על כמה שההתנהגות שלי לא בסדר וכמה שאני מתמסכן בגלל שאני רוצה שירחמו עלי, הוא לא עזר לי בכלל.
אני לא זוכר את היום של הפיגוע, כאילו נמחק לי מהראש, לא קיים.. אני יודע שזו פוסט טראומה.
אחד הקצינים בפלוגה עזר לי ממש בכך שהכריח אותי להעביר שיעור לפלוגה על פוסט טראומה ובסופו לשתף את כולם במה שעובר עלי.. זה עזר לא אשקר, החלומות הפסיקו והרגשתי שיותר אנשים מבינים אותי.
לא סיפרתי למשפחה שלי, אני לא מתכוון לספר להם כי אני לא רוצה לגרום להם לדאוג לי או משהו כזה (בבקשה אל תגיבו לי "אבל אתה חייב לשתף אותם זה ההורים שלך!" תנו לי עצות שיעזרו לי באמת:))
אבל לפני חצי שנה השתחררתי, כמובן ששמרתי על קשר עם חלק מהאנשים בפלוגה אבל זה לא אותו דבר, לכל אחד יש את העיסוקים שלו ואני לא רוצה להיות נטל על אנשים...
רציתי דבר ראשון לשתף... ודבר שני רציתי לדעת האם יש איזה אפשרות שיכולה לעזור לי?... שיהיה אנונימי עדיף.. תודה לכולם...

הזמן

דווח

נהל

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (3) מהטובות מהפחות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "מה שעובר עליי"

חדשות במדור
אקראיות במדור
עוד שאלות

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

שאלות חדשות ב AskPeople

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות