45alon
הורות ומשפחה הורות ומשפחה
  0 צפיות, 0 עצות ו-0 דירוגי עצות. 379606

חמותי מבקשת המתת חסד בשל מצבה הדיכאוני הקשה, איך להמשיך את החיים?

ציפי בת 52 | כתבה את השאלה ב-21/03/24 בשעה 17:39

שלום לכולם. אני ובעלי בגילאי 52 לפני .חודש נודע לי לראשונה שחמותי בשל מצב דכאוני קשה מעוניינת בהמתת חסד בשוויץ. היא בת 82 אלמנה מזה 20 שנה. היא מתגוררת עם מטפלת זרה. קיבלנו את שוק חיינו !!! היה ידוע לנו 6 חודשים קודם שהיא החלה מצב נפשי של דיכאון אשר טופל אך לא העילו כדורים ואף הדיכאון לא עבר. אנו דתיים. בעלי שבור טוטאלית. יש לו אח ואחות חילוניים לחלוטין ,שאכן מעוניינים שאימם תבצע זאת מאחר והם טוענים שהיא כבר סובלת בחיים מדיכאון ומחלות של גיל הזיקנה, המדובר בגיל 82 היא מאבדת את העצמאות ונזקקת לעזרה בדברים בסיסיים. חמותי מצלצלת לבעלי כל יום ומבקשת ממנו שיבין אותה כי יש לה כאבים כמו כאבי גב, קושי בכתיבה, קשיים בעצמאות, היא קיבלה את אישורם של 2 ילדיה אשר רחוקים מדת וכי אין להם כלל הבנה בסיסית לאיסור החמור של נטילת חיי אדם והם ליבראליים והם לוחצים על בעלי שיסכים למהלך. בעלי נמצא בטירוף כיוון שאינו מסכים לכך בשום אופן וכי קיימים פתרונות אחרים מלבד מעשה של התאבדות בעלי מציע לה רופאים אשר יטפלו וכן פסיכיאטר שיטפל בה.
כיום בעלי נאלץ להתמודד עם אימו וכן עם שני אחיו אשר לוחצים עליו שאימם סובלת
רבות וכי זה ביזיון בעינם כיוון שיש לה זכות לעשות כרצונה. לעומת זאת בעלי לא
מסכים בשום אופן למעשה זה. יש לציין שאנו משפחה דתית וכי מעשה זה מנוגד
לכל האמונה שאסור לעשות מעשה כזה. יתרה מכך בעלי טוען שניתן לטפל במצבה. מצב משפחתי בשבוע האחרון קשה מאד בעלי בוכה רבות ויתרה מכך נמצא בלחץ מתמיד מאימו ושני אחיו אשר לוחצים עליו שיסכים למעשה. אני ובעלי נמצאים במצב דיי לא פשוט ומעולם לא חשבנו כי נידרש לעמוד במצב כזה שכן שנים רבות חמותי הייתה פעילה מאד עם שמחת חיים, אינני מסוגלת לחשוב כיצד יראו הימים הבאים כאשר עננה כבדה כזו רובצת על ביתנו. ילדיי מרגישים את המתח באויר , בעלי סובל נורא ובוכה רוב שעות היום מחוץ לעבודה וכאשר אני רואה את הסבל שלו, אני סובלת גם איתו. אשמח לקבל חיזוקים או ייעוץ מהקהל כיצד להמשיך את חיינו , אין לי מושג איך ממשיכים מכאן, למי לפנות ??? איך להתמודד עם הטרגדיה הזאת. פנינו לרב אשר הפנה אותנו לרב בכיר יותר אשר יגיע לדבר עם חמותי אך לא נראה לי שהיא תשנה את דעתה כלל.
תודה. הצלחתי לפרוק כאב מסויים. אך ממש מודאגת מהמצב שלצערי נקלענו אליו. כמו כן לא נראה לי מעולם שמישהו נתקל במקרה כזה, כיוון שהיא לא חולה סופנית כלל אך כמובן שנראה כי נמצאת בדיכאון קשה. כאשר בעלי המליץ לה לפנות לאשפוז בבי"ח פסיכיטרי היא כעסה מאד ואמרה שאם ידבר על כך שנית היא לעולם לא תדבר איתו. כמובן שהמצב בין האחים לבין בעלי נמצא במצב ממש ממש לא טוב . מה עושים ?
אודה על מענה מהציבור המקסים של אסק פיפל.

הזמן

דווח

נהל

ההרשמה קצרה וללא שום תשלום.

אז, בשביל מה להירשם?

כתיבת עצות בקלות ובמהירות

הוספת עצה ללא הרשמה

עצות הגולשים (21) מהטובות מהפחות מהחדשות

  • בטעינה...

עוד ממדור "הורות ומשפחה"

חדשות במדור
אקראיות במדור
עוד שאלות

השאלות הנצפות היום במדור

היום
השבוע
החודש

שאלות חדשות ב AskPeople

טוען...
הצג עוד שאלות חדשות